topbella

onsdag 10 augusti 2011

Dag Två

Idag for vi iväg till Göteborg för att gå på Liseberg och ha roligt en dag,samt avrunda kvällen med ALLSÅNG MED LOTTA.Något jag verkligen såg fram mot!

Vi lämnade stugan vid halv 11 tiden och var uppe i Göteborg runt 12.15.
Fick lite småpanik när det var dax se till hamna rätt i inloppet från motorvägen,men det gick bra och plötsligt befann jag mej på Lisebergs egen parkering där jag hittade en plats omedelbart.

Vädret var ok för tillfället men dagen blev blandad.Först sken solen varmt,i nästa stund öste regnet ner.
Efter vi fått våra entre´band som jag förbokat och betalt över nätet gick vi in.Jag hade inte varit där på över 10 år så det var kul.
Vi satte fart med åkattraktionerna och avverkade först ett antal för Linneá.Sagolottet,drakbåtar,flygkarusell.
Även stora dottern uppskattar ett bra åk!


Gick vidare till Flumride.
Det var en blöt historia,men rolig!

Stora dottern åkte några som var avsedda för henne och sen gick vi och åt middag.
MASSOR av folk men maten var god.Åt varsin kebabtallrik och Linneá åt en pizzaslice.
Mätta och belåtna tog vi en paus i åkandet och gick och handlade några små souvenirer.

Efter det blev det nya tag med mej och Linneá i rabalder och fiskeskutan...en barnsligt urkul karusell som var lagom för ett sånt fegåk som jag är.

Vi gick runt och rätt så hördes genrepet från ALLSÅNG MED LOTTA,så vi satte oss på en bänk och lyssnade på bla September och Eric Saade.MASSOR av folk var där runt stora scenen upptäckte vi,trots det bara var genrep.Men eftersom det var sommarfinal hade många anlänt dit redan vid 15 tiden för att få en plats längst fram.


Stora dottern klaga över mesiga karuseller så jag utmana henne att åka ATMOSFEAR.Först vägra hon,men vi tog rulltrapporna upp,och medan vi väntade vid utkiksglaset så gick hon ner i kön.Och jag säger bara FY FASIKEN..När man ser denna maskin,känns det som titta på en reaktor..Och den är så hög,146 meter,att man blir illamående bara av tanken på den.Men dottern åkte den,och jag fattar inte att hon vågade!Man sitter i en ring,med benen hängande.Åker upp 146 meter och sen släpps bromsen...och det går ner..fort..110 km och med 4 g kraft som säger vilka krafter det handlar om.Du är nere på några sekunder men dottern sa att hela livet passera revy på de sekunderna,
Dottern var väldigt skakig när hon kom tillbaka och det kan man förstå.
På väg upp

Armen som fäster fast de 2 delarna för upplyft

Kontroll av selar och fästen(tack och lov)

HJÄLP!

Efteråt...


Vi gick vidare och köpte oss varsin glass,innan vi gick ner för att hitta en plats till allsången.Vi kom rätt långt bak,självklart.Men helt ok ändå,för det fanns storbildsskärm.Vi står längs långsidan av poolen,precis vid en vit soptunna och när vi har kollat nu på tv4 play,så ser man Linneá flera ggr och mina gröna öron som jag bar vid tillfället ..:)

Det var sååå himla bra!Lotta är så charmig och ikväll var det då THOMAS LEDIN som jag älskar,September som oxå är bra samt då hett efterlängtat från Linneá ..ERIC SAADE.
Sen var det någon komiker som var hyfsat rolig.
JA!Vi sjöng SOMMAREN ÄR KORT!underbart!!!!

Folklig Lotta och älskad Saade


En trött Linneá

Ballongsläppet



Det var en underbar kväll,och regnet höll sej borta.Och det var superroligt få vara delaktig i något så sommarsvenskt som allsången!

Något man inte tänker på när man ser det på TV,är allt som händer INNAN.En kille på scen berättade och kommenderade oss i publiken,vinka INTE åt kamran,snygga till er nu..inte sen...kommer micken så SJUNG....applådera NUUUU.. en hel vetenskap.Och nedräkningar både innan och vid reklamerna.Just under dom bjöds vi på musik av artisterna och det var jätteroligt!Allt sånt missar man när man ser det på TV!

Dagen bestod av en hel del,MYCKET,vandrande...men även av roliga åkturer och spännande möten!
Jag råka ut för 2 "hemliga agenter",samt dottern fick på sej en äkta "tänkar"hatt och Linneá fick stora kramen av Maja Kanin..ett underbart möte som enligt Linneá var det bästa med hela dagen...jag antar Eric Saade inte hade en chans mot Maja Kanin!
Vi upplevde oxå en underlig känsla av att placera våra händer i Michael Jacksons,nästan magiskt!


Hand i hand med Michael Jackson!


Humle och Dumle

Nya oppfinnarjocke?


Mysigt med Maja Kanin!

När parken stängde kl 23 var vi redo för avfärd hem.Då hade vi avslutat kvällen med en tur i pariserhjulet i absolut ösregn.
Högt ovan träden,dock ej i klass med Atmosfear..

Och hemfärden var INTE rolig.Det mer än hällregna och blixtrar flög över himlen titt som tätt och bländade mej.Jag kunde MAX köra i 60,så det tog lång tid innan vi var tillbaka i stugan.Blöta,trötta och småhungriga blev det te,varm choklad och en nattamacka innan sänggående.Och jag minns inte ens att jag la huvudet på kudden...

LÅNG dag men oxå otroligt rolig sådan!

Om mig

Min bilder
NettAnn
Sweden
Visa hela min profil